Festival "Uhvati film" od 23. septembra u KCNS, na programu 39 ostvarenja

Međunarodni festival "Uhvati film", 17. po redu, održaće se od 23. do 29. septembra u Kulturnom centru Novog Sada.
Biće prikazano ukupno 39 filmova iz 18 zemalja sveta. 
 
Od pristiglih 586 filmova na javni konkurs, stručni žiri iz domena filma i invalidnosti izabrao je najkvalitetnije, koji svojim filmskim pristupom o invalidnosti otvaraju tabu teme i menjaju perspektive. Kompletnu lista selektovanih filmova, sa opisom filmova na engleskom i srpskom, može s epronaći OVDE. Detaljan prateći i filmski program festivala biće objavljen najkasnije do 1. septembra.
 
Uhvati film jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti. Već 17. godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa; od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit; od 2017. u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner; a ove godine premijerno izdanje imao je i u Kotoru, u realizaciji nevladinog udruženja ART 365 iz Podgorice. 
 
Svi selektovani filmovi ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjoj Luci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana - projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič