Zagrebačka filharmonija večeras u parku između dva muzeja u Dunavskoj

Zagrebačka filharmonija, muzička formacija koja već četiri godine budi Mocartov grad u rano jutro 1. januara, nakon sinoćnog nastupa u Sinagogi, koji je tu bio premešten zbog kiše, večeras i sutra, 4. i 5. septembra, svira pod vedrim nebom Novog Sada.
Program u parku između Muzeja Vojvodine i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine počinje u 20 sati. Ulaz je besplatan.
 
Program "Filmharmonija", pod dirigentskom palicom Krešimira Batinića, zapravo je malo muzičko putovanje kroz filmski svet Čarlija Čaplina, umetnika koji je zauvek obeležio sedmu umetnost. 
 
Filmovi "Mališan" i "Pasiji život" okosnica su muziciranja zagrebačkih umetnika koji su sinoć pokazali zašto mogu da stanu uz rame čuvenih bečkih simfoničara.
 
Sa zagrebačkim muzičarima sviraju i Novosađanke Timea Kalmar, Sonja Antunić, Jovanka Mazalica, Alekandra Krčmar Ćulibrk, Jelena Filipović i Rita Kinka.
 
"Filmharmonija" je projekat koji je ostvaren u saradnji sa Muzičkom omladinom Novog Sada. Njegova druga etapa biće 9, 10. i 11. septembra u Iloku, treća u maju u Subotici, a četvrta u julu u Vukovaru. 
 
Svi koncerti, ukoliko vreme dozvoli, biće na otvorenom i biće besplatni.
  • pablo psihopata

    05.09.2019 13:26
    sto je mnogo mnogo je
    bio sam na koncertu i sa zaljenjem video da je bilo prepuno, starih, mladih pa cak i dece.
    Ovakvih negativne pojave bi trebalo spreciti. Apelujem na odgovorne da vise ne prave ovakve eksperimente sa omladinom koja moze lako otici na stranputicu i poceti da slusa neku lepu muziku, gleda neke lepe filmove i ćak da pocne da uči i studira. Zasto se mučiti, radije diplomu kupiti
  • Roki

    05.09.2019 09:58
    jbg
    Malo je kasno da pocne u 20h a sutra se ide u skolu. Ja bi doveo klince ali jbg...
  • high ISO

    05.09.2019 06:49
    Ljudi, bilo je fenomenalno. Idem na reprizu. Obavezno pogledajte i povedite mladje jer moraju da vide da ima izbora, nije sve sabanerija. Inace, sok je kada posle dv sata uzivanja prodjes pored Dunavske i cujes milje - turbo folk.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič