"Dauntonska opatija" od 12. septembra u Novom Sadu

Film "Dauntonska opatija" reditelja Majkla Englera, nakon izuzetno uspešne istoimene serije, stiže 12. septembra i u novosadski bioskop Arena Cineplex.
U glavnim ulogama su izuzetni britanski glumci od čije se precizne glume drhti, među njima: Megi Smit, Mišel Dokeri, Elizabet Mekgovern i Lora Karmajkl. Oni ponavljaju uloge iz TV serije - članova porodice Kroli. Na velikom platnu gledaćemo i Džima Kartera koji je u seriji glumio glavnog batlera - Čarlsa Karsona.
 
Televizijska serija pratila je živote porodice Kroli i posluge koja je radila za njih, na početku XX veka, u dvorcu smeštenom izvan grada, u eri vladavine kralja Edvarda VII. 
 
Tokom šest sezona, serija je nagrađena sa tri Zlatna globusa, petnaest Emija za "udarni termin", imala je ukupno 69 nominacija, što je čini serijom sa najviše nominacija u istoriji Emi nagrada, izvan prostora SAD.
 
Seriji je čak dodeljena i specijalna BAFTA nagrada, kao i Ginisov rekord za TV seriju sa najboljim kritikama trenutno.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič