Ulica jezika, performans i izložba na Filozofskom fakultetu povodom Evropskog dana jezika

Filozofski fakultet u Novom Sadu danas, 26. septembra obeležava Evropski dan jezika.
Ulica jezika, performans i izložba na Filozofskom fakultetu povodom Evropskog dana jezika
Foto: 021.rs
Obeležavanje organizuju Centar za jezike uz podršku partnerskih institucija: Francuskog instituta, EU info centar, Institut "Kamoiš", Institut "Junus Emre",  Američki kutak i drugi. Pored Centra za jezike, od centara aktivnih na Fakultetu biće prisutni i Centar za mađarski jezik, Centar za srpski jezik kao strani, Konfucijev institut, kao i Institut "King Seđong".
 
Filozofski fakultet će Evropski dan jezika obeležiti jezičkim i muzičkim aktivnostima:
 
Od 10 do 14 časova će ispred Fakulteta biti organizovana manifestacija "Ulica jezika". Tokom manifestacije, posetioci će moći da posete mnogobrojne jezičke štandove sa interaktivnim sadržajem. Posetioce koji obave aktivnosti na svim štandovima i uspešno "viziraju" svoj "jezički pasoš" očekuju nagrade. Pored štandova jezičkih odseka i centara Filozofskog fakulteta, biće prisutni i štandovi pomenutih partnerskih institucija.
 
U 15 časova u Kino-sali Fakulteta održaće se performans studenata jezičkih odseka Filozofskog fakulteta, koji će za posetioce recitovati i pevati na stranim jezicima.
 
Izložbom pod nazivom "Beskrajna poetičnost španskog jezika" Biblioteka Filozofskog fakulteta na Evropskom danu jezika predstavlja dela koja su Filozofskom fakultetu i Biblioteci darovali Ambasada Kraljevine Španije u Beogradu, brojne izdavačke kuće, autori i prevodioci. Knjigama odabranim za ovu priliku organizatori su želeli da prikažu bogatstvo hispanskih književnosti i raznovrsnost dela prevedenih na srpski jezik.
 
Na Filozofskom fakultetu se uči i proučava skoro 30 jezika, a svi posetioci će imati priliku da kroz igru nauče ponešto novo o svakom od njih. 
 
Ulaz je slobodan

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič