Izložba "Galerija i autizam" od 3. oktobra u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

Izložba "Galerija i autizam" na kojoj će biti izložena dela viđena očima dece iz autističnog spektra biće otvorena u četvrtak, 3. oktobra u Poklon zbirci Rajka Mamuzića.
Radovi su nastali tokom slikarske i vajarske radionice u okviru izložbe skulptura "Majstori vajarstva" u ovom muzeju. Radionice su se održavale u okviru zajedničkog projekta "Galerija i autizam" DPOSA i Poklon zbirke Rajka Mamuzića. 
 
Društvo za podršku osobama sa autizmom grada Novog Sada (DPOSA) od 2012. godine aktivno realizuje likovne radionice namenjene ovoj populaciji u okviru kojih se radi na edukaciji dece sa autizmom, isticanju sposobnosti komunikacije vizuelnim sredstvima, te njihovo usavršavanje i likovno opismenjavanje, individualizam i jasan rukopis svakog pojedinca. Ovo je prilika da članovi Društva pokažu rezultat kreativnog rada osoba sa autizmom i da najšira javnost upozna njihov stvaralački potencijal, razume različitost izražavanja snažnih osećanja, jednake potrebe i želje i slikarstvo i vajarstvo kao jezik prihvatanja.
 
Izložba je donatorskog karaktera i sredstva prikupljena donacijama biće usmerena isključivo za decu, mlade i osobe sa autizmom za nastavak art-terapije, kao i za podizanje kapaciteta udruženja.
 
Izložba se može pogledati do 25. oktobra, a otvaranje je u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič