Izložba slika "Mera opstanka" od 14. oktobra

Izložba slika "Mera opstanka", autorke Daniele Fulgosi biće otvorena u ponedeljak, 14. oktobra u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada i trajaće do 25. oktobra.
Izložba slika "Mera opstanka" od 14. oktobra
Foto: 021.rs
"Daniela Fulgosi je potpuno suvereno postavila postignuti optimum vizuelne komunikacije i jezika sopstvene dobi/iskustva i istorijskih i recentnih iskustava svog doba. Asocijacije taktilnog, kroz fine crteže mekoće, lakoće, prolaznosti, nepostojanosti pera, bogatstva i dubine ženskosti kroz minuciozno građeni i nijansirano gradirani mozaik bojene strukture puti, oštrine zubaca češljeva, isprekidane ili izuvijane tokove kretanja misli, rasute igle, ili tačkaste trase i sazvežđa naoko iz daleka, izokola, kroz čulne podražaje (direktno doživljene ili probuđene iz sećanja) posmatraču, direktnije nego bukvalne definicije ili predstave saopštavaju važnost Tema i Stanja", navodi Dejan Radovanović.
 
Daniela Fulgosi (Zemun, 1967) diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 1991. godine, gde je završila i postdiplomske studije 1995. godine. Član ULUS-a od 1992. Priredila je 24 samostalne izložbe.
 
Učestvovala je na više od 250 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu od 1990. Za svoj umetnički rad dobila je 14 nagrada za grafiku, crtež i umetničke knjige (1992, 2013, Međunarodno Zlatno pero Beograda, 1997. Nagrada Oktobarskog salona za grafiku, 1997. Nagrada III beogradskog bijenala crteža i male plastike (za crtež), 2001. Veliki pečat Grafičkog kolektiva, 2004. Zlatna igla ULUS-a, itd.). Radovi joj se nalaze u kolekciji Muzeja savremene umetnosti u Beogradu. Imala je više otkupa od strane grada Beograda i Ministarstva kulture Republike Srbije. Radi kao redovni profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, gde je trenutno i dekan Fakulteta. Živi u Beogradu i bavi se crtežom, grafikom, kolažom i umetničkim knjigama.
 
Izložba počinje u 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič