Koker trilogija Abasa Kjarostamija od ponedeljka u CK13

Mini ciklus filmova "Koker trilogija Abasa Kjarostamija" emitovaće se od ponedeljka do srede, 21. do 23. oktobra u Omladinskom centru CK13.
Art bioskop CK13 poziva sve zainteresovane na trilogiju filmova najpoštovanijeg iranskog reditelja Abasa Kjarostamija. U pitanju su tri filma o svakodnevnom životu iranskog naroda krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina 20. veka smeštena u grad Koker. Osim po svojoj tematici, trilogija je poznata i po eksperimentalnoj formi. 
 
U filmu "Where is the Friends Home?" protagonistu filma igra dečak koji u uzbudljivoj odiseji pokušava da pronađe kuću školskog druga kako bi mu vratio svesku koja, ako sutradan ne bude predana učitelju, može biti razlog njegovog izbacivanja iz škole. Film "And Life Goes On" je priča o reditelju filma “Where is the Friends Home?” i o njegovom sinu.
 
Njih dvojica su u potrazi za dečakom (glumcem) koji je bio glavni junak prvog filma, nakon velikog zemljotresa koji je razorio grad Koker. Poslednji u nizu je "Through the Olive Trees", film o snimanju jedne naizgled nebitne scene iz drugog filma (And Life Goes On) i o jednoj veoma zanimljivoj ljubavnoj priči. Zbog toga se preporučuje gledanje sva tri filma upravo ovim redosledom:
 
Ponedeljak, 21. oktobar, 20h
Where is the Friends Home?, 1987.
 
Utorak, 22. oktobar, 20h
And Life Goes On (Life and Nothing More), 1992.
 
Sreda, 23. oktobar, 20h
Through the Olive Trees, 1994.
 
Urednik ovog filmskog ciklusa je Gojko Dimić, a ulaz na sve projekcije će biti besplatan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič