Izložba "Crvena kompresija" Ljubomira Vučinića od ponedeljka u MLS

Izložba "Crvena kompresija" Ljubomira Vučinića biće otvorena u ponedeljak, 28. oktobra u Malom likovnom salonu, na Bulevaru Mihajla Pupina 9.
"...ЦРВЕНО je boja visokog energetskog inteziteta/plamena, često asocijativno usmerena ka agresivnom, svojstvena mogućem besmislu nasilju, ali isto tako moguće ostvarivom uzvišenom – grimiznom potencijalnom - dobrom energijom.
 
ЦРВЕНО je okruženje centara dramaturškog zapleta u nutrini konflikta u koji se uživljavam ličnim egocentrizmom i nemarom spram vremenskog označja. Za mene ЦРВЕНО nije pitanje stila nego autorsko obuzdavanje burne energije strane mlitavom mediokritetstvu, energija koja remeti učmalu letargiju..." (Ljubomir Vučinić)
 
O autoru:
 
Ljubomir Vučinić (1956) na Akademiji umetnosti u Novom Sadu završio osnovne i magistarske studije grafike. Od 2005. godine bavi se pedagoškim radom na istoj instituciji u zvanju profesora za oblast crtež. Zastupljen je na selektivnim i kustoskim izložbama koje prezentuju savremenu likovnu scenu Srbije u zemlji i inostranstvu, učesnik je u relevantnim nacionalnim projektima, nagrađivan je nacionalnim nagradama i priznanjima za autentičan doprinos likovnoj umetnosti. Umetnički radovi autora nalaze se u značajnim zbirkama i kolekcijama od javnog značaja u zemlji i inostranstvu.
 
Otvaranje izložbe je u 20 časova, a postavka se može pogledati do 8. novembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič