Predstava "U tišini pozornice" u ponedeljak u KCNS

Predstava "U tišini pozornice", u koprodukciji Saveza dramskih umetnika Vojvodine i Kulturnog centra Novog Sada, biće izvedena u ponedeljak, 28. oktobra u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada.
"U tišini pozornice" je pozorišna predstava koja kroz fenomen pamćenja i podsećanja predstavlja gledaocu principe pozorišne antropologije.
 
Izvođači u scenskom prostoru koriste video zapise iz jednog perioda Infant festivala, kao i segmente iz njihovog ličnog opusa na novosadskoj sceni. Kreiraju priču kroz scenski jezik savremenog pozorišnog prosedea u nizu asocijativnih prizora koji pozivaju gledaoca na neobično putovanje po vibracijama tišine pozornice.
 
Audio-vizuelnim i dramskim sredstvima pamćenje i podsećanje kao fenomen svesnog i nesvesnog u ponašanju ljudskog bića prevode se u predstavi na scenski jezik igre ličnog i kolektivnog, prateći put:
 
SVEDOČANSTVO
POLAZIŠTE
GLUMAČKE TEHNIKE
TELO KAO ZNAK
BELEŽENJE NEVIDLJIVOG
 
Izvođači: Marijana Prpa Fink, Miljan Vojnović, Ljubomir Nikolić, 
 
Autori teksta, scenografska rešenja i kreiranje video materijala: Miljan Vojnović i Marijana Prpa Fink
 
Za izradu video materijala korišćeni inserti iz video zapisa Infant festivala Novi Sad u periodu 2008-2017. godine, kao i video zapisi predstava: Šeherezada, Space Saloma, Happy days, Istorija i Heda Gabler u kojima su učestvovali autori.
 
Predstava će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič