Premijera "Ane Karenjine" u utorak u Novosadskom pozorištu

Predstava "Ana Karenjina", u režiji Dejana Projkovskog iz Makedonije, premijerno će biti izvedena u utorak, 29. oktobra, u Novosadskom pozorištu/Újvidéki színház.
Premijera "Ane Karenjine" u utorak u Novosadskom pozorištu
Foto: 021.rs
Reditelj Dejan Projkovski veruje da je neophodno da se između klasičnih dela i današnje publike sagradi, uslovno rečeno, savremeni most, kako bi komunikacija među njima bila što bolja.
 
Na pitanje da li publika koja dođe da pogleda "Anu Karenjinu" u Novosadskom pozorištu može da očekuje da će osetiti atmosferu i autentičnost 19. veka, glumac Arpad Mesaroš navodi: "Trudimo se da pokažemo ’samo’ tu fatalnu privlačnost koja može da se rasplamsa između dve osobe. I prvenstveno, težimo ka tome da se otarasimo takozvanog ’salon formata’. Oni koji dođu na predstavu u nadi da će videti lepu salon-melodramu, iznenadiće se. Ali, ubeđen sam, sigurno se neće dosađivati."
 
Likove Ane, Karenjina i Vronskog tumače Marta Bereš, Atila Nemet i Arpad Mesaroš.
 
Predstava počinje u 19 časova.
 
 
Neposredno pred početak predstave, biće svečano otvorena Velika sala pozorišta, koja je rekonstruisana tokom leta.
 
Ovo je prva premijera u 46. sezoni Novosadskog pozorišta, koja se odigrava pod slognom "Ožiljci".
  • Сремац

    30.10.2019 11:20
    БЕН АКИБА
    Заиста је лепо уређено и адаптирано ово позоришно здање,али као и увек неко од нас има примедбу.Овај пут се то односи на натпис.Наиме, поред имена позоришта на мађарском језику треба да стоји и име на српском језику,дакле писмом које је прописано Уставом Србије.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič