Konzervatorska priča o ikonama Teodora Kračuna u petak u GMS

Konzervatorska priča o ikonama Teodora Kračuna "Stare umetničke tehnike i moderne tehnologije" održaće se u petak, 15. novembra u Galeriji Matice srpske, na Trgu galerija 1.
Predavač će biti konzervatorka savetnica, dr Daniela Korolija Crkvenjakov. 
 
Teodor Kračun je stvarao u periodu kada se menjala slikarska tehnika i novi materijali ulazili na slikarske palete. Takođe, ikone u crkvama su bile preslikavane, popravljane i čišćene, što je sve ostavilo traga na njima. Danas se modernim tehnologijama može puno toga saznati o onome o čemu nije ostalo pisanog traga, koristeći alate digitalne analize slika i druge metode ispitivanja koje nam nudi nauka XXI veka. 
 
Predavanje će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič