Promocija knjige "Loš Pisac" Božidara Mandića u "Svilari"

U kulturnoj stanici "Svilara" na Podbari, u ponedeljak 18. novembra će biti predstavljena knjiga "Loš Pisac" Božidara Mandića.

Recenziju je napisao Slobodan Tišma, a izdavač je "Tiski cvet".

"Loš pisac" je nastavak prethodnog romana "Pertle" u kome je Mandić pisao o novosadskoj avangarnoj komuni.

- U knjizi će čitaoci moći da pronađu odgovore na pitanja o životu u šumi, ali i brojne druge interesantne teme. Dobiće jednu sliku šta je to živeti u "Porodici Bistrih potoka", koja traje 43 godine i koja jeste jedna vrsta alternativne ekskluzivnosti u kojoj želim da pokažem da se može živeti alternativno, avangardno i da je utopija koju sam ja stvorio realna - poručuje autor.

Na promociji će sem Mandića govoriti Slobodan Tišma, Jovan Gvero i Slavko Matić. Početak je u 19h, a ulaz je slobodan.

Božidar Mandić (1952) je rođen u Novom Sadu, a godine 1977. se seli i nastanjuje u selu Brezovica, podno Rudnika, gde je utemeljio prvu srpsku ekološko-umetničku komunu "Porodica bistrih potoka". Objavio je petnaest knjiga, realizovao dvanaest samostalnih izložbi i teatarskih predstava.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič