Premijera predstave "Jovanča na putu oko sveta" 21. februara u SNP-u

Predstava "Jovanča na putu oko sveta" prema delu "Put oko sveta" Branislava Nušića, premijerno će biti izvedena u petak, 21. februara na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta.
Premijera predstave "Jovanča na putu oko sveta" 21. februara u SNP-u
Foto: 021
Nušićev "Put oko sveta" napisan je davne 1911. godine, i rado je igran na mnogim pozornicama, prevashodno kao komedija koja prati dogodovštine čuvenog Jagodinca Jovanče Micića.
 
Komad "Jovanča na putu oko sveta" režira Zoltan Puškaš, koji u SNP-u režira drugi put. Dramatrug je Nikolina Đukanović, scenografi su Željko Piškorić, Mladen Stojanović i Maja Vujović, kostomograf je Marina Sremac.
 
Predstava se radi u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture. Muziku su komponovali Ervin Ereš i David Klem, koreograf je Ista Stepanov, za scenski govor je zadužen dr Dejan Sredojević, a asistent reditelja je Terezia Figura.
 
U predstavi igra brojni ansambl Drame SNP-a: Milan Kovačević, Sanja Ristić Krajnov, Nebojša Savić, Marko Savić, Grigorije Jakišić, Vukašin Ranđelović, Tijana Maksimović, Olivera Stamenković, Dragan Kojić, Marko Savković, Jovana Pleskonjić, Tijana Milovanov i Nikola Knežević.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".