Izožba "Zlatno oko" od utorka u Muzeju Vojvodine

Izožba "Zlatno oko - retrospektivna izložba nagrađenih fotografija 1961-1993" biće otvorena u utorak, 10. decembra, u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35.
Prvi put, posle tri decenije, Zadruga Medijakult i Društvo novinara Vojvodine pred ljubitelje i poklonike fotografije, kao i najširu javnost, iznose preostale originalne radove 50 autora, iz 50 zemalja, kao i dela dvadesetak najboljih ovdašnjih stvaralaca, koji su, od 1961. do 1993, kao najbolji svetski majstori fotografije uspeli da se izbore za priznanje - statuetu Zlatno oko.
 
Nagrađena ostvarenja sa nekadašnjeg Svetskog bijenala umetničke fotografije, koja su oni darovali gradu, podsećaju na neispunjenu želju da Novi Sad dobije Muzej fotografije.
 
Priređenom izložbom, od 10. do 20. decembra, osim nastojanja da se vaskrsne Zlatno oko, otvaraju se vrata tom budućem Muzeju u nadi da će on biti utemeljen upravo ovde u Novom Sadu - Evropskoj prestonici kulture 2021.
 
Izložba će biti otvorena u 12 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič