Izložba "Takav je život" Adrien Ujhazi od ponedeljka u Galeriji SULUV

Izložba radova Adrien Ujhazi, pod nazivom "Takav je život", biće otvorena u ponedeljak, 9. decembra, u Galeriji SULUV.
Na otvaranju će govoriti kustoskinje Zeren Oruc i Sonja Jankov. 
 
Otvaranje izložbe je u 20 časova, a postavka se može pogledati do 20. decembra.
 
O postavci:
 
"Adrien Ujhazi je umetnica mlađe generacije, te ne čudi što njena umetnička praksa ukazuje na visoku osvešćenost o ekologiji i očuvanju prirode. U Novom Sadu je sve veći broj mladih umetnika čija umetnost tematizuje alarmantno stanje planete, a radovi Ujhazi nastaju iz prirode, za prirodu, kao primer suživota ljudi sa svim živim sistemima. Za svoju bio-umetničku praksu koristi organske materijale, ali umesto da uništava život, kao što to obično biva sa organskim materijalima, njena umetnost stvara nove oblike života. U svojim najnovijim radovima, Újházi od kombuhe stvara skobi, sinterofsku kulturu od mešavine kvasca i bakterija, razgradivi materijal koji se široko promoviše kao zamena za plastičnu ambalažu. Osim skobija, Ujhazi koristi i tkiva jednogodišnjih biljaka, poput vlakana jute i semenki pšenice." – Sonja Jankov
 
O umetnici: 
 
Adrien Ujhazi (Novi Sad, 1995.) je studentkinja master studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na Departmanu likovnih umetnosti, studijska grupa - Slikarstvo, u klasi Bosiljke Zirojević Lečić. Dobitnica je nekoliko nagrada i stipendija. Aktivno učestvuje na izložbama, projektima i likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu. Samostalno je izlagala više puta. Mentorka je radionice na Internacionalnoj rezidenciji "Montemero Art Residency" u Španiji. Članica je Šok zadruge i Híd Kör Art - kulturnog magazina za mlade na mađarskom jeziku u Novom Sadu i SULUV-a. Adrien svoje stvaralaštvo usmerava ka ispitivanju odnosa čoveka i same prirode, što obuhvata oblasti ekološke umetnosti i Bio art-a u formi različitih vizuelnih medija kao što su: slika, crtež, video, instalacija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič