Tribina "Kada su dokumenti daleko od realnosti" u ponedeljak u CK13

Tribina "Kada su dokumenti daleko od realnosti" održaće se u ponedeljak, 16. decembra u Omladinskom centru CK13.
Ovaj događaj ujedno predstavlja i rezime ovogodišnjeg rada Foruma Roma Srbije koji poslednjih meseci deluje iz Omladinskog centra CK13.
 
Na tribini će govoriti članovi i članice Foruma Roma Srbije: Jasmina Drmaku, Radovan Jovanović i Jelena Krivokapić, dok će moderatorka biti Maja Solar, članica Kolektiva Gerusija i saradnica Foruma Roma Srbije.
 
Forum Roma Srbije je i ove godine nastavio rad na kritičkoj analizi međunarodno i državno utemeljenih politika inkluzije Roma i Romkinja u Srbiji. Pokazujući fragilnost i problematičnost tehnokratskih politika koje su, pre svega, zasnovane na dokumentu Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period 2016-2025, Forum Roma Srbije je objavio izveštaj iz senke u vidu publikacije "Između forme i realnosti - Izveštaj iz senke o sprovođenju Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji (perspektive aktivista)", a potom nastavio kritički da propituje, prikazuje i upozorava na realnost života romske zajednice u Srbiji.
 
Kritička analiza, aktivistički rad sa Romima i Romkinjama iz podstandardnih naselja, kao i seminari i tribine osmišljene u svrhe političke edukacije koja bi u konačnici vodila ka samoorganizovanju romske zajednice, pokazuju kako je vodeća "dokumentska" politika i dalje veoma udaljena od realnosti života Roma i Romkinja.
 
Na ovoj tribini razgovaraće se o problemu pristupa romske zajednice vodi, preko medijske kriminalizacije Roma i Romkinja, do analize razloga ranih brakova između Roma i Romkinja.
 
Tribina počinje u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič