Izložba o novom izgledu Novog Sada kao legatu Jovana Dejanovića od srede u holu SNP-a

Izložba "Novo lice Novog Sada - priče iz Legata Jovana Dejanovića" biće otvorena u sredu, 15. januara u holu Srpskog narodnog pozorišta.
Izložba koju organizuje Muzej Vojvodine, nastala je iz želje da se javnosti prezentuju brojni predmeti, fotografije i dokumenta iz Legata koji je Jovan Dejanović 2017. godine darivao tom muzeju. 
 
Posredstvom darovane građe kustosi Dejan Bolorin i Vojislav Martinov prikazaće najvažnije momente iz istorije razvoja Novog Sada u periodu od 1974. do 1982, odnosno u vreme dva mandata gradonačelnika Jovana Dejanovića.
 
"Epoha Jovana Dejanovića ostala je upamćena kao vreme dinamičnog razvoja Novog Sada u kojem su ostvareni brojni projekti koji su trajno promenili lice grada. Izgrađen je Most slobode, zgrada SNP-a, Spens, veći broj osnovnih škola i predškolskih ustanova. Takođe su tih godina podignuti novi stambeni blokovi na Limanima, a započeta je i izgradnja Novog naselja. Tih godina centar Novog Sada je pretvoren u šetalište, a brojne visoke delegacije su posećivale grad koji je prerastao u pravi regionalni politički, turistički, industrijski i kulturni centar", stoji u najavi izložbe.
 
Otvaranje postavke je u 13 časova.  
  • xy

    14.01.2020 15:28
    slava
    Dragi nas cika Jova, svu slavu je zasluzio.Obican novosadjanin,vredan, cestit.
  • zoran

    14.01.2020 10:35
    Tja
    Od njega je počelo uništavanje centra Novog Sada. Takvu lepu ulicu je uništio da bi smestio betonsku rugobu kojoj je mesto na Limanu. O čemu vi pričate, zaboravili ste proteste zbog toga, ili se još niste doselili u grad mog oca i mog dede.
  • NS49

    14.01.2020 08:03
    Posle pobede hordi S. Miloševića i osvajanja Novog Sada i Vojvodine Dejanovića su optužili da je nenamenski trošio sredstva. Nisu mogli da mu nađu ništa jer nije ni postojalo pa su izmislili tu glupost ali je za vreme njegovog mandata napravljen most Slobode, pozorište i SPENS i još mnogo drugih velikih i značajnih stvari.
    Dejanović je mogao da sredsva upotrebi i za druge stvari umesto za izgradnju da je na primer hteo trenutnu slavu pa da je pravio razne fešte, terevenke tj. hleba i igara ali nije pa će mu slava ostavi večna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič