Koncert retko izvođenih srpskih pesama u ponedeljak u Eđšegu

Koncert Muške vokalne grupe "Stara Srbija" pod rukovodstvom Miodraga Miše Blizanca, održaće se u ponedeljak, 3. februara u Kulturnoj stanici Eđšeg, u Antona Čehova 4.
Koncert retko izvođenih srpskih pesama u ponedeljak u Eđšegu
Foto: 021
Ovaj koncert, pod nazivom "Dobrovoljci u oslobodilačkim ratovima Srbije 1912-1918", organizuje se povodom 102 godine proboja Solunskog fronta i oslobađanja Srbije u Prvom svetskom ratu.
 
Organizatori koncerta su Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovalaca "Obilić 1912-1918" Novi Sad i Eđšeg.
 
Pozdravnu reč daće dr. Milan Micić, istoričar iz Novog Sada.
 
Na repertoaru će biti i srpske rodoljubive pesme koje su zabranjivane i veoma retko interpretirane, a prenošene su sa kolena na koleno.
 
"Hor će se predstaviti jednim kolažom srpskih pesama nastalih tokom proteklih 500 godina, a koje su bile skrajnjivane, zabranjivane i uništavane u našem narodu u vremenima Turaka, Austrougara i komunista", najavljuju organizatori.
 
Koncert će početi u 19 časova, a ulaz je slobodan. 
  • Xx

    02.02.2020 14:03
    X
    Veliko hvala svima ,koji su ovo organizovali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič