Zajedničko vežbanje joge danas na Petrovaradinskoj tvrđavi, dolazi i ambasador Indije

Svetski dan joge biće obeležen u nedelju, 28. juna u 10 časova na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Zajedničko vežbanje joge danas na Petrovaradinskoj tvrđavi, dolazi i ambasador Indije
Foto: Pixabay
Samom obeležavanju dana će prisustvovati i ambasador Indije u Srbiji Subrata Batačardži, koji će se obratiti prisutnima pre početka vežbanja. 
 
Program proslave Svetskog dana joge u Srbiji je u skladu sa protokolom koji su preporučili stručnjaci za jogu iz Indije. 
 
Vežbanje kod sata na Petrovaradinskoj tvrđavi će voditi Zoran Zrnić, joga instruktor iz novosadskog Hipokrat joga studija.
 
Ujedinjene nacije su rezolucijom koja je usvojena na 69. zasedanju Generalne skupštine 2014. godine proglasile, a Vlada Srbije je bila među 177 nacija koje su podržale, rezoluciju Indije da se 21. jun proglasi za Međunarodni dan joge. 
 
Svetski dan joge se u celom svetu, pa i u Novom Sadu, proslavlja od 2015. godine zajedničkim vežbanjem joge.
  • Odin

    24.06.2020 11:02
    Pa cekaj
    ZAr nije poravoslavna crkva rekla da ne treba da praktikujemo jogu jer je protiv nacela pravosljavlja? Da ponesem ikonu za svaki slucaj ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič