FOTO: Izložba "Drži me za ruku" do 23. septembra pred Novosađanima

Izložba "Drži me za ruku", koja simbolizuje decentralizaciju kulture i povezivanje grada i njegovih okolnih mesta, na prikazu je do srede, 23. septembra.
Projekat Dušana Savkovića obuhvata skulpturu ispred Kulturne stanice Bukovac i izložbu umetničkih radova u Kulturnoj stanici Svilara.
 
 
Novosadski slikar i vajar želi da prikaže odnos čoveka i prirode. 
 
Skulptura je napravljena od recikliranog otpada sa Fruške gore. Izlaganjem skulpture koja predstavlja dve ruke ispružene ka nebu, u Bukovcu, kod Bajk parka i ispred kulturne stanice i prikazom iste ideje kroz multimedijalne radove u Kulturnoj stanici Svilara, umetnik želi da uspostavi vezu između manjih sredina i grada, kroz umetnost i kulturu.
 
Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske.
 
Projekat "Drži me za ruku" jedan je od 42 projekta koji su dobili sredstva na Javnom konkursu lokalnim umetnicima i udruženjima, u okviru projekta EPK 2021 "Umetnici. Sad!" koji ima za cilj jačanje lokalne kulturne scene, podizanje njenih kapaciteta kroz mrežu kulturnih stanica, decentralizacija kulture i razvoj publike.
  • Šomi

    19.09.2020 23:25
    Bravo Duka care!
    Dule skulpturom objasnio svima... Profi, sve spojio, ekologiju, art, priroda... Vrh brate!
    Miloš Liman.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič