Izložba plakata "Tolerancija" u Prolazu Pavla Šosbergera

Izložba plakata "Tolerancija" biće otvorena danas, 21. septembra, u Prolazu Pavla Šosbergera kod Sinagoge.
Izložba je nastala kao rezultat angažmana umetnika-aktiviste i grafičkog dizajnera Mirka Ilića, čijem pozivu na saradnju se odazvalo više od 150 umetnika širom sveta koji su kreirali svoja originalna grafička rešenja na temu tolerancije, svako iz svoje lične i društvene pozicije i kulturnog konteksta.
 
Na taj način, svaki od plakata na svojstven način afirmiše vrlinu tolerancije koja počiva na uverenju da su svi ljudi jednaki u dostojanstvu i pravima, dok istovremeno svedoči da je ova istina uvek krhka i nesigurna, dokle god su ljudske sudbine određene društvenim razlikama i na njima zasnovanom isključivanju i diskriminaciji.
 
Tolerancija, zbog toga, nije samo moralna dužnost, to je takođe politički i zakonit zahtev. Sa tom porukom, izloženi plakati se obraćaju pozivom na refleksiju i odgovornost, podsećajući nas na lični i zajednički gubitak slobode i dostojanstva, koji se događa svaki put kada se otvorenost, dijalog i prihvatanje drugog i drugačijeg povlače pred neznanjem, strahom i predrasudama. 
 
Izložba je imala više od 60 postavki u 29 zemalja i do sada ju je videlo više od 150.000 ljudi.
 
Biće otvorena u ponedeljak u 18h, a trajaće do 20. oktobra. Postavka će moći da se vidi na dve lokacije, u Prolazu Pavla Šosbergera i u Omladinskom centru CK13.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič