Izložba "Arhitektonske imaginacije" od ponedeljka u Malom likovnom salonu

Izložba digitalnih printova "Arhitektonske imaginacije" Mile Gvardiol, biće otvorena u ponedeljak, 19. oktobra u Malom likovnom salonu na Bulevaru Mihajla Pupina 9.
Postavka je inspirisana arhitekturom brutalizma i socrealizma Novog Beograda. Na izložbi će biti prikazano osam digitalnih printova dimenzija 100x66cm.
 
Zbog pandemije neće biti zvaničnog otvaranja.
 
Deo teksta iz kataloga:
 
"...u seriji "Arhitektonske imaginacije" apstrahovala sam novobeogradske zgrade blokova koje su izgrađene u stilu brutalizma i socrealizma. Izbrisala sam im svaki osećaj doživljaja arhitekture, to jest ambijenta u kojem neko živi i u kojem se ljudi kreću. Poništila sam svaki trag čoveka, a arhitekturu svela na monumentalnu skulpturu..."
 
Ukratko o autorki:
 
Mila Gvardiol je rođena 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je 2004. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Doktorirala je 2012. godine na Interdisciplinarnim studijima Univerziteta umetnosti u Beogradu. Članica je ULUS-a i ULUPUDS-a. Zaposlena je u zvanju vanrednog profesora na Fakultetu za digitalnu produkciju u Sremskoj Kamenici i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Izlagala je na 28 samostalnih i više od 250 grupnih izložbi. Učesnica je međunarodnih kolonija i festivala digitalne umetnosti. Nekoliko puta nagrađivana u domenu slikarstva.
 
Postavka se može pogledati do 30. oktobra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič