Koncert Simfonijskog orkestra Akademije umetnosti u sredu otvara NOMUS

Manifestacija "Novosadske muzičke svečanosti - Nomus" počeće u sredu, 21. oktobra i trajati do 28. oktobra.
Jubilarno 40. izdanje ove manifestacije, u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, posvećeno je Betovenu i heroinama. Tako će, s jedne strane, na festivalu biti izvedena brojna dela velikog muzičkog genija Ludviga van Betovena, povodom 250 godina od njegovog rođenja, dok će s druge, na ovogodišnjem Nomusu nastupiti veliki broj uglednih muzičarki - kompozitorki, solistkinja i članica ženskih ansambala.  
 
Manifestaciju će u sredu u 20 časova u Sinagogi otvoriti koncert Simfonijskog orkestra Akademije umetnosti u Novom Sadu, a na programu će biti Betovenov koncert za violinu i orkestar u D-duru, op.61, Simfonija br. 5, u c-molu, op.67. Dirigent će biti Andrej Bursać, dok će kao solistkinja nastupiti violinistkinja Diana Adanyan iz Jermenije.
 
Karte za koncert po ceni od 800 dinara prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344) radnim danima od 8 do 14 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.
 
Program NOMUS-a možete pronaći OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič