Predstava "O Srđanu - koje nacionalnosti je istina" 29. decembra u SNP

Predstava "O Srđanu - koje nacionalnosti je istina" igra se u utorak, 29. decembra na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.
Autorka teksta: Divna Stojanov (međunarodna nagrada ATAk za najbolji dramski tekst)
Režija i gluma: Uroš Mladenović i Isidora Vlček
Ton: Filip Gotovac
Autorski tim: Ognjen Delčev i Petar Spasić
 
Predstava "O Srđanu: koje nacionalnosti je istina" bavi se pitanjem nacionalnosti, tolerancije i istine kroz primer Srđana Aleksića, bosanskohercegovačkog Srbina kojeg su 1993. godine ubili pripadnici vojske Republike Srpske. 
 
Namera autora predstave nije da daje sud o pomenutom događaju ili da zauzima strane, već da pokaže kako istina uvek zavisi od onoga ko priča priču. Ideja je da sa mladima govori na temu nacionalizma i kroz umetnost i dijalog smanji netpreljivost na ovim prostorima.
 
Predstava je realizovana u produkciji Teleport teatra i uz podršku fondacije Jelena Šantić i BTD (Balkan Trust for Democracy).
 
Predstava počinje u 15 časova.
  • Реља

    29.12.2020 18:24
    Одлгедао! Занимљив поглед на тему...
  • Snp

    22.12.2020 17:48
    Molim informaciju
    Hoće li moći Online da se prati
  • *

    22.12.2020 11:29
    Pravi heroj i patriota.

    Zaslužio je centralni bulevar u svakom gradu i da bude uvek zapamćen kao redak primer pravih vrednosti, mada uz previsoku cenu.

    Ne treba svi da žrtvujemo život zarad boljeg sveta, ali bar nešto hajde da uradimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič