Kustoska vođenja tokom januara u Galeriji Matice srpske

Tokom januara, svakog petka, subote i nedelje posetioce Galerije Matice srpske očekuju različita tematska vođenja, kao i kustoska tumačenja stalne postavke.
Petak, 15. januar u 19 sati
 
Slike velikih formata. Svedočanstva epoha, autorsko vođenje upravnice Galerije dr Tijana Palkovljević Bugarski
 
Slike velikih formata su važan reprezent jednog vremena i jedinstvena svedočanstva epoha. Predstavljanjem odabranih dela nastalih su u razmaku od jednog veka, posetioci će imati priliku da saznaju više o najmonumentalnijim ostvarenjima Paje Jovanovića, Uroša Predića, Stevana Aleksića, Petra Lubarde, Save Šumanovića, Petra Dobrovića i drugih "velikih" umetnika aktivnih na srpskom kulturnom području, kao i da steknu uvid u razvoj i domete srpske likovne umetnosti novijeg doba.  
 
Subota i nedelja (16. i 17. januar) u 13 i 17 sati
 
Kustoska tumačenja Stalne postavke Galerije Matice srpske
 
Kustoska tumačenja najreprezentativnijih dela nacionalne umetnosti, koja ilustruju razvoj srpske umetnosti i ukazuju na njen položaj u okvirima evropske kulture, povešće posetioce na putovanje kroz srpsku umetnost od trenutka nastanka prvih ikona majstora zografa u XVIII veku pa sve do modernista XX veka koji su preispitali i doveli u pitanje značenje slike. Uz kustoska vođenja kroz vekove i stvaralaštvo najpoznatijih srpskih umetnika, posetioci će osetiti duh prošlih vremena i saznati sve ono što do sada nisu znali o nacionalnoj umetnosti koja se čuva u kolekciji Galerije Matice srpske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".