Sutra i u subotu Dan blizanaca u Novom Sadu, pogledajte program

Dan blizanaca u organizaciji Centra za Bihejvioralnu genetiku Filozofskog fakulteta i Univerziteta u Novom Sadu, održaće se u petak i subotu, 25. i 26. juna u Novom Sadu.
U petak, 25. juna od 11 časova održaće se onlajn događaj u okviru kojeg će istraživači, studenti i naučnici-volonteri predstaviti najnovije rezultate i zanimljivosti iz oblasti bihejvioralne genetike. 
 
U subotu, 26. juna od 11 časova biće organizovana manifestacija za blizance u zgradi Rektorata, uz poštovanje epidemioloških mera. Roditelji će imati priliku da poslušaju predavanje "Kako da pomognete svojim blizancima da budu jedinstvene osobe?", a za najmlađe blizanačke parove će biti organizovana dečija predstava sa radionicom "Bilo dvaput u jednom kraljevstvu" i kreativni kutak za zabavu koji će voditi studenti psihologije. 
 
Agenda događaja kao i pristup Zoom platformi za 25. jun nalaze se OVDE.
 
Centar za bihejvioralnu genetiku (CBG) trenutno predstavlja jedini centar u Srbiji koji se bavi naučno-istraživačkim radom u oblasti bihejvioralne genetike. CBG je osnovan 2013. godine na Filozofskom fakultetu. Tim CBG-a čine nastavnici i saradnici Odseka za psihologiju Filozofskog fakulteta i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu tj. doktori psiholoških i medicinskih nauka sa dugogodišnjim iskustvom u praksi i naučno-istraživačkom radu. Pored njih, u timu su i studenti različitih nivoa studija koji imaju priliku da kroz volontiranje u CBG-u steknu korisna znanja i dragoceno iskustvo u saradnji sa iskusnijim kolegama. 
 
Cilj osnivanja CBG-a je sprovođenje blizanačke studije tj. istraživanja na parovima blizanaca (jednojajčanim i dvojajčanim), kako bi se došlo do jasnijih saznanja o efektima sredinskih (porodica, način života, ishrana, itd.) i genetskih faktora (DNK), kao i njihove interakcije, na razvoj i formiranje osobina ličnosti, inteligencije i drugih psiholoških i fizioloških karakteristika. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič