Kad se setim Karlovačke: Gošća Vida Ognjenović

Gošća programa "Kad se setim Karlovačke" u Muzeju Vojvodine, ove srede, 7. jula, je književnica i rediteljka Vida Ognjenović. Razgovor počinje u 20 sati.
Kad se setim Karlovačke: Gošća Vida Ognjenović
Foto: Medija centar Beograd
Vida Ognjenović je završila Karlovačku gimnaziju. Diplomirala je na Katedri za opštu književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu 1963. i na Odseku za režiju beogradske Akademije za pozorište, film i televiziju 1965. Postdiplomske studije je započela u Parizu na Sorboni, a magistarski rad iz teorije i prakse odbranila je na Univerzitetu u Minesoti, SAD 1972. godine.
 
Njen rediteljski opus čini blizu stotinu pozorišnih predstava, kao i veliki broj televizijskih i radio režija, od kojih mnoge po sopstvenim tekstovima. Piše romane, pripovetke, drame i eseje.
 
Druženja sa umetnicima, naučnicima, novinarima i drugim bivšim đacima Karlovačke gimnazije, okupljenim oko zajedničke teme - školski dani u Sremskim Karlovcima održavaće se u Muzeju Vojvodine svake srede do kraja avgusta. 
 
U pitanju je prateći program izložbe "Karlovačka gimnazija kao čuvar kulturne baštine". Autorke izložbe su Lidija Mustedanagić i Čarna Milinković.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič