VIDEO: Filmovi "Avantura u džungli" i "Dnevnik iz Gvantanama" do 11. avgusta u KCNS

Filmovi "Avantura u džungli" i "Dnevnik iz Gvantanama" na repertoaru su bioskopa Kulturnog centra Novog Sada od 5. do 11. avgusta.
Cena ulaznice je 300 dinara.
 
Od 18:45h - "Avantura u džungli"
 
Jungle Cruise, SAD, 2021, 127 min.
Žanr: Akcija, avantura, komedija
Režija: Jaume Collet-Serra
Uloge: Dwayne Johnson, Emily Blunt, Edgar Ramírez
 
Film je inspirisan istoimenom poznatom vožnjom iz Diznilenda koja podrazumeva uzbudljivu avanturu krstarenja divljim rekama i borbu sa egzotičnim zverima. Kapetanu malog broda Frenku Volfu ulazi u život i remeti mir istraživačica Lili Hafton. Ona dolazi iz Londona i nagovara ga da krenu divljim i nepredvidivim Amazonom u potragu za magičnim drvetom koje može da isceli sve, ali i da se okrene protiv dobra ukoliko padne u ruke pogrešnih ljudi.
 
 
Od 21h - "Dnevnik iz Gvantanama"
 
The Mauritanian, Velika Britanija, 2020, 129 min.
Žanr: drama, triler
Režija: Kevin Macdonald
Uloge: Jodie Foster, Tahar Rahim, Shailene Woodley, Benedict Cumberbatch, Zachary Levi
 
Film je svečano otvorio Palićki festival 2021.
 
Film je zasnovan na istinitoj priči i memoarima "Guantanamo Diary", u kojima su opisana zlostavljanja i mučenja kojima je Mohamed Ould Slahi bio izložen tokom zarobljeništva, koje je trajalo od 2002. do 2016. godine. Slahi je memoare objavio 2015. godine i u njima je opisao svoje zatvoreničke dane u zloglasnoj vojnoj bazi Gvantanamo.
 
Dvostruka oskarovka Džudi Foster tumači ulogu Nensi Holander, advokatice koja preuzima slučaj Mohameda Oulda Slahija, Mauritanca optuženog da je angažavao teroriste koji su zabili avione u tornjeve Svetskog trgovačkog centra 11. septembra. Salahi je bez optužnice i suđenja 14 godina bio zatočen u američkom vojnom zatvoru Gvantanamo Beju. Gubeći svaku nadu, on je našao saveznike u advokatici Nensi Holander i njenoj saradnici Teri Dankan. Tužilac, pukovnik Stjuart Kouč, tražio je smrtnu kaznu za Slahija.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".