Stručno vođenje povodom zatvaranja izložbe "Vladeta Petrić – ritam mase i arabeske"

Stručno vođenje povodom zatvaranja izložbe "Vladeta Petrić – ritam mase i arabeske" u Poklon zbirci Rajka Mamuzića biće organizovano u sredu, 1. septembra, u 18 časova.
O delima predstavljenim na izložbi i stvaralaštvu Vladete Petrića publici će govoriti autorka izložbe Ana Rakić.
 
Vladeta Petrić je tokom plodnog umetničkog stvaralaštva ostavio traga u portretnoj, spomeničkoj i figuralnoj skulpturi, dok je kroz svoj rad i zalaganje bio aktivan član društva i jugoslovenske umetničke scene u decenijama nakon Drugog svetskog rata. 
 
Najprimetniji je i na umetničkoj sceni najprisutniji njegov rad u domenu skulpture koja veliča i odaje poštu Narodno-oslobodilačkoj borbi i antifašizmu. 
 
Društveno angažovanje na polju umetnosti oličava se i u njegovom radu na položaju prvog direktora Muzeja "25. maj" (1961–1965) i predsednika ULUS-a, u dva saziva (1967. i 1969. godine).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič