Festival uličnih svirača od petka do nedelje u podgrađu Petrovaradinske tvrđave

Ovogodišnji Festival uličnih svirača održaće se od 3. do 5. septembra u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.
Festival će zvanično otvoriti nastup Beti Đorđević i Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički". 
 
Redovan program festivala upotpuniće beogradski bendovi Vizelj i Dogs in Kavala, a iz Hrvatske dolaze Z++ i Pocket palma. 
 
Tokom festivala nastupiće i mlada muzičarka u usponu Tam (Tamara Popović), beogradski bend Tapan, zagrebački ABOP, Sana Garić i Luka Rajić.
 
Kako najavljuju organizatori festivala, ulice Gradića odisaće duhom 50-tih i 60-tih godina.
 
"Podsetiće nas na to da prave vrednosti uvek žive, a prosto biće zanimljivo da se vratimo u vremena koja su i te kako imala šarma i iznedrila velika imena na muzičkoj i kulturnoj sceni", kažu organizatori. 
 
Kako je najavljeno, festival se ove godine izmešta iza Beogradske kapije i tu će se odvijati svi programi. 
 
Građanima koji nemaju potvrdu o vakcinaciji ili preležanoj koroni biće obezbeđeno besplatno testiranje koje je omogućio Grad.
 
Na ovogodišnjem Festivalu biće predstavljena i filmska ostvarenja u okviru Gradić bioskopa, između ostalih, "Neposlušni" autorke Mine Đukić i "Minotaur" reditelja Zulfikara Filandre, koji je imao premijeru na ovogodišnjem Sarajevo Film Festu. 
 
Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija Inboks uz podršku Grada Novog Sada i Ministarstva kulture, a celokupan festivalski program može se pogledati putem OVOG linka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič