Sedmi "21114 Film fest" od četvrtka na Novom naselju

Sedmi "21114 Film fest" održaće se od 9. do 12. septembra na Novom naselju, na nekoliko lokacija na otvorenom.
Festival će, pored posetiocima dobro poznate lokacije, livade u ulici Bate Brkića 34, ove godine imati programe i na još dve zelene površine u ovom delu grada. 
 
U pitanju su park "Među brezama" (Bate Brkića 24 sa dvorišne strane - parking u Ulici Braće Dronjak između brojeva 13 i 15), kao i livada prekoputa Gerontološkog centra, odnosno bioskop "Kod Ike i Tibora", koji je premijeru imao na prošlogodišnjem izdanju festivala.
 
Novosađani će moći, na tri lokacije, da uživaju u najnovijim naslovima autora iz celog regiona, u takmičarskoj selekciji kratkog metra "Zlatni čep", a prvi put i u internacionalnoj selekciji.
 
Program festivala između ostalih čine filmovi:
 
- "Lihvar" (režija: Nemanja Ćeranić, uloge: Dušan Petković, Strahinja Blažić, Jovo Maksić),
- "Prolećna pesma" (režija: Natalija Avramović, uloge: Mihaela Stamenković, Ivan Đorđević Džudi, Svetozar Cvetković),
- "Mare" (režija: Andrea Štaka, uloge: Marija Škaričić, Goran Navojec, Mirjana Karanović),
- "A.S. (25)" (režija: Milena Grujić, uloge: Vladimir Gvojić, Nikola Šurbanović, Dominika Walo, Rambo Amadeus)
- "Ime naroda" (režija: Darko Bajić, uloge: Ljubomir Bandović, Žarko Laušević, Katarina Žutić)
 
Pored uživanja u filmskim ostvarenjima, publika će imati zadatak da izglasa najbolji film iz selekcije kratkometražnih filmova. Za ovu nagradu se, putem konkursa Novog kulturnog naselja, prijavilo destine filmova iz svih zemalja bivše Jugoslavije.
 
Filmovi iz ove selekcije biće prikazani u četvrtak, na otvaranju festivala, dok će "Zlatni čep", u nedelju, biti dodeljen autoru čiji film osvoji najviše simpatija publike. 
 
Svi oni koji ove filmove ne stignu da pogledaju u četvrtak, imaće priliku da, nakon proglašenja pobednika, to učine u bioskopu postavljenom u parku "Među brezama".
 
 
Bioskop "Kod Ike i Tibora" donosi novinu u ovogodišnji program festivala: internacionalnu selekciju. Putem konkursa na filmskoj platformi FilmFreeway, na adresu NKN stiglo je više od 1.000 prijava iz celog sveta, a selektorski tim odabrao je 15 filmskih ostvarenja u kratkometražnoj formi. 
 
Gledaocima će, na ovoj lokaciji, u petak od 19.30h, biti prikazani radovi autora iz Brazila, Francuske, Ukrajine, Grčke, Rusije.... U subotu će doajeni novosadskog umetničkog života Ilija Ika Bašić i Tibor Vajda, uz razgovor sa publikom i filmove "Otkud ovde muzej?" i "Blago zavičajnog muzeja Čerevića", predstaviti kultrurološki profil zavičajnog muzeja u Čereviću.
 
Ulaz na sve projekcije je besplatan, a kompletan program i satnica sedmog "21114 Film festa" dostupni su na Fejsbuk i Instagram stranici Novog kulturnog naselja.
  • Marija

    07.09.2021 08:17
    Moj omiljeni festival!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič