Predavanje "Arhitektura i muzeji u Srbiji" u četvrtak u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

Predavanje "Arhitektura i muzeji u Srbiji" biće održano u četvrtak, 7. oktobra, u 19 sati, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.
Govoriće prof. dr Nađa Kurtović Folić i prof. dr Milan Popadić.
 
Sagovornici koji pripadaju različitim strukama i generacijama ukrstiće svoja znanja i interesovanja o ovoj temi, ali i o opusu muzejskih projekata Ive Kurtovića.
 
Dr Nađa Kurtović Folić, ćerka arhitekte Ive Kurtovića, predavala je na Departmanu za arhitekturu i urbanizam Univeziteta u Novom Sadu. Ranije je bila zaposlena u Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, a potom u Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture Vojvodine. 
 
Dr Milan Popadić, dobitnik Nagrade Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i laureat priznanja "Lazar Trifunović", redovni je profesor na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu, koji se u okviru predmeta Heritologija posebno bavi temom odnosa muzeologije i arhitekture. 
 
Predavanje je deo programa izložbe "Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i njen arhitekta Ivo Kurtović", kojom Spomen-zbirka obeležava šezdeset godina od otvaranja muzeja za javnost - 22. oktobra 1961.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič