Otvaranje izložbe "Iskustvo u gužvi" u petak u Muzeju savremene umetnosti

Retrospektivna izložba fotografkinje Goranke Matić "Iskustvo u gužvi" biće otvorena u petak, 15. oktobra u Muzeju savremene umetnosti.
Ova izložba, koja je u organizaciji Muzeja savremene umetnosti iz Beograda biće otvorena sve do 12. novembra.
 
Autorka Goranka Matić prisutna je na umetničkoj sceni već četrdeset godina, a njen rad se od samih početaka paralelno odvijao u domenima novinske, reportažne i umetničke fotografije. 
 
Sama izložba kroz podelu na pet žanrosvkih ili tematskih celina teži da istakne polivalentnost profesionalnog angažmana autorke - s jedne strane kao novinskog hroničara muzičkih, likovnih pa i političkih događaja, sa druge strane, posvećenog  umetničkog fotografa sa konceptualno zaokruženim autorskim projektima i ciklusima.
 
"Iako su se teme i žanrovi razlikovali u zavisnosti od angažmana ali i prirode interesovanja, to nije uticalo na kreativnu poziciju Matićeve već, upravo suprotno, na ujednačavanje vizuelnog i semantičkog pristupa, koji se ogleda pre svega u jednako jasnoj autorskoj koncentrisanosti kako na ljude tako i na događaje i situacije", poručuju organizatori, te dodaju da otud i naziv ove retrospektivne izložbe "Iskustvo u gužvi".
 
"Fotografisanje unutar gužve aktuelnog trenutka, bilo da se radi o rok koncertima osamdesetih ili političkim protestima devedesetih, osposobilo je Matićevu da na autentičan način prenese dramatiku događaja i psihologiju pojedinca, ali i da istovremeno poetiku prilagodi tada savremenim kretanjima u fotografiji i umetnosti", zaključuju organizatori izložbe.
 
Izložba će u petak biti otvorena u 19 časova, dok je ove subote, 17. oktobra od 12 sati planirano stručno vođenje iste.
 
S obzirom na to da se očekuje da će sama izložba biti veoma posećena, organizatori podsećaju posetioce da ponesu zaštitne maske i da se pridržavaju važećih mera.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič