O najboljim kratkim pričama sa konkursa Biber danas u knjižari Bulevar books

Zbirka kratkih priča sa četvrtog po redu konkursa "Biber" biće predstavljena, uz prisustvo dobitnica priznanja, danas 21. oktobra, u knjižari Bulevar books.
U razgovoru će učestvovati:
 
- Maja Halapir, dobitnica treće nagrade za priču "Trokut";
- Marijana Čanak, čija je priča "Razmjena" uvrštena u zbirku;
- Bojan Krivokapić, dobitnik prve nagrade za priču "Ptičice";
- Qerim Ondozi, prevodilac priča na albanski jezik i
- Davorka Turk ispred tima Biber.
 
Razgovor će voditi novosadska spisateljica Andrea Popov Miletić, a početak je u 19 časova.
 
Biber je konkurs za kratku, angažovanu priču na albanskom, makedonskom, bosanskom, hrvatskom, srpskom i crnogorskom jeziku. Tema konkursa je pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, a dolaze u obzir i priče koje mogu da doprinesu boljem razumevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, saosećanjem sa drugima, hrabre priče koje se usuđuju da hodaju u "neprijateljskim" cipelama, priče koje pomeraju granice i otvaraju nam puteve da gradimo izvesniju, bezbedniju i slobodniju budućnost za sve. 
 
Konkurs organizuje Biber tim Centra za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd.
 
Četvrti konkurs Biber raspisan je krajem aprila 2020. godine. Pristiglo je oko 750 radova. U žiriju su bili: Tatjana Gromača, Anton Berishaj i Selvedin Avdić.
 
Zbirka se u PDF i Kindle izdanju može naći OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič