Dokumentarac o Entoniju Bordejnu otvara Slobodnu zonu

Film "Drumski trkač: Entoni Bordejn" otvara 17. filmski festival Slobodna zona, koji se održava od 4. do 9. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.
Dokumentarac o Entoniju Bordejnu otvara Slobodnu zonu
Foto: 021.rs
Film Drumski trkač: Entoni Bordejn govori o onom Bordejnu kojeg smo i mi upoznali tokom njegove karijere. Baš onakvog kakav i jeste bio - ciničan i oštrouman ali uvek okružen dobrom hranom i dobrim ljudima.
 
Tri godine nakon smrti slavnog kuvara i pustolova, pred publikom u Srbiji je dokumentarac o njegovom životu, putovanjima i hrani, u režiji Oskarom nagrađivanog Morgana Nevila. Film nije hronološka priča, već dvočasovni omaž čoveku sagledan iz ugla njegovih prijatelja i saradnika. 
 
"Daleke destinacije, ukusni zalogaji u skrivenim restoranima koje znaju samo meštani, ali rado će nam ih otkriti, fascinantne priče o hrani i životu, jedinstvene sudbine i neponovljivi razgovori, prostranstva prirode koja mame svojom lepotom i spokojem i užurbana vreva nepoznatog grada sa druge strane, osmesi stranaca sa ulica koji zvuče kao poziv na sreću, kao neki život koji bismo voleli da imamo, kao život koji nam se činio ispunjenje sna. Kao da ga je živeo slavni Entoni Bordejn", navode organizatori.
 
 
Ovogodišnje izdanje Filmskog festivala Slobodna zona biće održano u hibridnom izdanju - u bioskopima, a kao i prošle godine festival će koristiti onlajn platformu "KinoKauch" preko koje će publika širom Srbije moći da prati deo filmskog programa festivala.
 
Svečano otvaranje 17. Slobodne zone biće održano simultano u Beogradu, Novom Sadu (Kulturni centar Novog Sada) i Nišu. Ulaznice za svečano otvaranje u Beogradu u prodaji su od 8. oktobra na biletarnici Kombank dvorane, svim prodajnim mestima Ticket.rs i onlajn po ceni od 600 dinara.
 
Ovogodišnji festival podržali su: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Rekonstrukcija Ženski fond, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada i Francuski institut.
 
Na festivalu će biti prikazani i drugi filmovi kao što su "Najgora osoba na svetu" Joakima Trira, "Najlepši dečak na svetu" Lukina Viskontija, Mala mama" Selin Sjame i "Spenser" Pabla Larena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič