Bečka kamerna simfonija sutra na Nomusu

Bečka kamerna simfonija i dvoje solista iz naše zemlje nastupiće na sutrašnjem Nomusu, u Sinagogi u 20 časova.
Bečka kamerna simfonija sutra na Nomusu
Foto: 021.rs
Oni će zajedno izvesti dela Mocarta i Glazunova u posebnim aranžmanima za soliste i gudački kvintet. 
 
Orkestar Bečka kamerna simfonija okuplja darovite umetnike sa sedištem u austrijskoj prestonici. Karakterističan je po raskošnom repertoaru, ali najčešće izvodi dela autora 19. i 20. veka, kao i savremenih stvaralaca.
 
Sa Bečkom simfonijom nastupiće pijanistkinja Tijana Andrejić-Tenji koja je nastupala u Engleskoj, Nemačkoj, Estoniji, Italiji, Srbiji, Ukrajini i Češkoj. Kao solista je svirala s uglednim domaćim i stranim ansamblima. Osvajala je
brojne nagrade na domaćim i međunarodnim konkursima.
 
Drugi solista je saksofonista Marko Džomba koji je kao internacionalni solista nastupao širom Evrope i sveta. Pobednik je više međunarodnih i nacionalnih takmičenja saksofonista.
 
Kupovina ulaznica po ceni od 600 dinara moguća je u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel.021/452-344), radnim danima od 8h do 14h, kao i na dan koncerta od 18h do početka programa u holu Sinagoge. 

Teme

nomus

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič