Otvaranje izložbe "Život - San - Smrt" danas u Galeriji Matice srpske

Izložba "Život - San - Smrt" čija je glavna tema simbolizam biće svečano otvorena danas u 19 časova u Galeriji Matice srpske.
Izložba će se sastojati iz 77 dela iz nacionalnih i evropskih muzejskih privatnih kolekcija, a pruža celovitu sliku o ključnim tematskim opredeljenjima, stilskim izborima i umetničkim dometima srpskog i evropskog simbolizma.
 
Tokom izložbe posetioci će imati priliku da se kroz devet celina upoznaju sa ključnim temama simbolizma: "Život i smrt", "Tajni svet snova", "Preispitivanje sopstva", "Individualna religija i nova spiritualnost", "U potrazi za mimom", "Panteistička vizija sveta", "Fatalna žena", "Nacionalna mitologija" i "Univerzalno stradanje".
 
Izložbu i istoimeni katalog osmislili su i realizovali muzejska savetnica Galerije Matice srpske Snežana Mišić i profesor na Odseku za istoriju umetnosti Filozofskog fakultetu Univerziteta u Beogradu Igor Borozan.
 
Posetioci će u toku naredna tri meseca, koliko će izložba trajati moći da prisustvuju svakodnevnim kustoskim tumačenjima, predavanjima stručnjaka iz istorije umetnosti i ostalih oblasti i edukativne programe i kreativnim radionicama za decu i mlade.
 
Na samom otvaranju govoriće upravnica Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević Bugarski i direktorka Narodnog muzeja u Beogradu Bojana Borić Brešković, a samu izložbu će otvoriti ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič