Rumenačka pihtijada danas po 18. put

Rumenačka pihtija održaće se u subotu, 20. novembra, na igralištu u Ulici cara Lazara, u Rumenki.

Manifestacija se organizuje po 18. put. 

Manifestacija posvećena multikulturalnosti lokaliteta na polju gastronomije i materijalnog kulturnog nasleđa.

Obuhvata obeležavanje tradicionalne gastronomske međunarodne višedecenijske manifestacije – pihtijade, uz prigodan kulturni kontekst i muzičko-zabavni program.
 
Otvaranje manifestacije počinje u 10:30 časova, nakon čega će se predstaviti Kulturni centar Rumenka, posle čega sleduju nastupi kulturno umetničkih društava. 
 
Proglašenje pobednika u takmičenju kuvanja pihtija zakazano je za 14 časova, a pola sata kasnije nastupiće Nikola Nikolić Džoni. 
  • Mraz

    18.11.2021 16:36
    Sneg
    Gde pihtijada da se održava na temperaturi iznad nula stepeni...pihtije su bile uvek spremne za kraj januara i početak februara kada hladnoća stegne..pa na terasu ili na hladno mesto..pihtija iz zamrzivača ..veze nema..
  • .

    18.11.2021 11:17
    Da bi se Pihtijada uopšte smela održati, pretpostavljam da je za dozvolu pitano njegovo preosveštenstvo vladika Crveno-Crni Mrgud.

    On ovde diriguje kada se neka manifestacija sme održati (Kobasicijada), gde se sme održati (Zmajeve dečje igre) i da li se uopšte sme održati (pozorišna predstava neke trupe, mislim španske za koju je On rekao da je nepodobna)...

    Mrgud nama diktira život.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič