Benefit igranka: Prikupljanje donacija za ogrev za ljude koji borave u Kineskoj četvrti

Benefit igranka na kojoj će se prikupljati donacije za ogrev za ljude koji su svoje sklonište našli u napuštenim prostorijama Kineske četvrti, održaće se u subotu, 27. novembra, u Peru.

Organizatori pozivaju da se zagrejemo plesom, dok neki drugi "cupkaju, jer ne postoji drugi način da se zagreju".

Prostorije u kojima borave limanske komšije su hladne i bez vode, a i hrane neretko manjka. Tople obroke dva puta nedeljno dobijaju od volontera kolektiva Kuhinje solidarnosti Novi Sad.

S obzirom na to da je među njima i jedan vrsni slikar, stvorili su kolektiv Učetvrti se, koji organizuje likovne kolonije i benefit prodajne izložbe. 
 
"Ovo nisu ljudi koji pasivno čekaju da im neko pomogne, već aktivno rade na borbi za uslove dostojne čoveka i traženju posla. Važno im je da svi znamo da je beskućništvo problem cele zajednice, od kojeg ne treba da okrećemo glavu, već da se solidarno uključimo u njegovo rešavanje", navode organizatori.
 
Pozivaju da se "oslonimo jedni na druge, kad već nemamo institucije kao oslonac".
 
"Svedoci smo da svake godine neko umre od hladnoće na ulici. Odgovorni smo za to svi kao grad. Ova zima je već odnela život čoveka koji nije imao krov nad glavom. Ne dozvolimo da se to ponovi", ističu.
 
Muziku puštaju didžejevi Ana Lasica i Ljuba Nasilje.
 
Ulaz na žurku je donacija, a kovid propusnice su obavezne. Igranka počinje u 21h.
  • Milanče

    25.11.2021 13:19
    igranka
    Igrankom se ne rešavaju takvi problemi nego sistemski.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič