Češki umetnik izložbom "Lep otpad" otvara novi kulturni prostor na Novom naselju

Izložba "Lep otpad" Viktora Vejvode biće svečano otvorena u ponedeljak, 6. decembra, u Galeriji (Braće Dronjak 15).

Otvaranjem izložbe biće otvoren i novi kulturni prostor na Novom naselju. Čast da to učini imaći Viktor Vejvoda, umetnik iz Praga.

Tokom meseca novembra 2021. godine umetnik Viktor Vejvoda iz Praga, bio je gost novosadskog Novog kulturnog naselja u okviru projekta MagiC Carpets. 

Viktor Vejvoda je vizuelni umetnik i član umetničkih kolektiva Trojan Tactics i Kolxoz. U svojoj umetničkoj praksi služi se različitim tehnikama u cilju pružanja novih pogleda i komentara na svet oko sebe. Ideja i koncept ove saradnje, kao i celokupnog projekta MagiC Carpets jeste izmeštanje umetnika iz ateljea, rad sa kustosom i lokalnom zajednicom.
 
U okviru projekta MagiC Carpets, tokom četiri godine, Novo kulturno naselje je bilo domaćin brojnim inostranim umetnicima iz Portugala, Italije, Litvanije, Austrije i Češke, ali je i omogućilo lokalnim umetnicima da putuju u neku od 15 partnerskih zemalja i stvaraju u drugim sredinama, umrežavaju se i šire svoja znanja, iskustva, kao i da promovišu svoj rad širom Evrope.
 
Izložba će biti otvorena u ponedeljak, 6. decembra, u 18 časova. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič