Mirovni susret "Pamtimo antiratni otpor" danas u Crnoj kući

Mirovni susret "Pamtimo antiratni otpor" održaće se u utorak, 7. decembra, u Omladinskom centru CK13.
Mirovni susret "Pamtimo antiratni otpor" danas u Crnoj kući
Foto: 021.rs

Povodom obeležavanja tri decenije antiratnog otpora, organizatori žele da obeleže na važne datume iz istorije otpora u Srbiji, kao i da podsete na inicijative i činove koji su uglavnom prećutani, potisnuti ili marginalizovani.

"Ovim susretom želimo ne samo da podsetimo na delovanje antiratnih aktivistkinja i aktivista u Potisju i celoj Vojvodini, već i da slavimo veličanstvene poduhvate zajednice hrabrih, odgovornih i solidarnih građanki i građana, njihovo herojsko nenasilno delovanje koje je podrazumevalo ogromni rizik u najtežim vremenima", poručuju organizatori.

Program počinje u 18 časova, nakon čega će biti predstavljena publikacija "Pamtimo antiratni otpor". U predstavljanju će učestvovati antiratni aktivista Ištvan Vebel, Staša Zajović iz organizacije Žene u Crnom, novinarka i antiratna aktivistkinja Gizela Štanjo Tot, građanski aktivista i novinar Zvonimir Perušić, te Svenka Savić iz Centra za ženske studije i istraživanja.
 
Od 19 časova biće organizovano predstavljanje "Mape antiratnog otpora 1991/92", nakon čega sleduje diskusija o tome da li se rat nastavio drugim sredstvima, u kojoj će učestvovati antiratna aktivistkinja Anđelija Vučurović, Duško Radosavljević iz Saveza antifašista Vojvodine, prevodilac i književnik Karolj Viček i antiratni aktivista i filozof Lino Veljak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič