Šta četvrtak (poslednji hladan dan ove nedelje) donosi Novosađanima?

Mladi zaljubljenici u noćni život četvrtak zovu "malim petkom", odnosno danom kada se podiže raspoloženje pred poslednji radni dan u nedelji.
Šta četvrtak (poslednji hladan dan ove nedelje) donosi Novosađanima?
Foto: 021.rs
Ovaj četvrtak, osim što je poslednji dan pre tog dugo iščekivanog petka, ujedno je i poslednji dan ovog ledenog talasa koji je proteklih dana Novosađanima pravio probleme.

Ipak, ne opuštajte se prerano, u četvrtak će vam i te kako biti potrebni šal, rukavice i kapa.

Vreme
 
Ako je verovati stručnjacima koji su zaduženi da nas upozore na vremenske (ne)prilike, u četvrtak će vreme biti oblačno, ali padavina neće biti.
 
Poslednjeg ledenog dana ove nedelje duvaće slab i umeren vetar, najniža temperatura će ići čak šest stepeni ispod nule, dok će najviša iznositi 4 stepena
 
Još u četvrtak će u Novom Sadu biti hladno, a potom će četiri dana biti veoma toplo i temperatura će u navratima dostizati čak, za ovo doba godine neočekivanih, 16 stepeni.
 
Vratimo se ipak četvrtku, ovaj dan doneće relativno povoljnu biometeorološku situaciju za većinu hronično obelelih osoba. S druge strane, izvesna opreznost savetuje se srčanim bolesnicima, a u predelima sa maglom i astmatičarima.
 
Isključenja
 
Delovi Novog Sada i Čeneja u četvrtak, 23. decembra neće imati struje.
 
U Novom Sadu reč je o građanima koji žive u Temerinskoj 30-34, Gundulićevoj 1a-5, 2A. Oni će bez struje ostati od 8:30 do 11 časova.
 
Naselje Čenej neće imati struje od 9 do 13 časova.
 
To bi bilo to kada je reč o najavljenim isključenjima, ukoliko dođe do nenadanih restrikcija, trudićemo se da vas blagovremeno o tome obavestimo.
 
Gde ići?
 
Novosađani ovog četvrtka, bez obzira na hladno vreme, imaju široku lepezu razloga zbog kojih da napuste svoje tople domove.
 
Za početak, zbog velikog interesovanja posetilaca i izlagača biće organizovan 30. Novosadski noćni bazar. On će se održati na Ribljoj pijaci i trajaće od 17 do 23 časa.
 
Promocija romana "Popino prase" novosadskog pisca Siniše Tucića održaće se u četvrtak, u knjižari Zenit (Njegoševa 24) od 19 časova.
 
Izložba trinaest ulja na platnu Mome Kapora biće svečano otvorena u KS "Svilara" u 19 časova, a pored slika biće izložen i deo slikarskog pribora iz umetnikovog ateljea.
 
Još jedna izložba, ovoga puta fotografija održaće se u četvrtak u Muzeju Vojvodine. Naime, izložba pod imenom "Objektivno" počeće u 19 časova, a tokom iste biće izloženo 86 fotografija od 41 autora.
 
Novogodišnji koncert Narodnog Ansambla "Vila" održaće se u četvrtak od 19 časova na Spensu.
 
Antifašistički front 23. oktobar za četvrtak u 14 časova najavio je akciju "simboličnog postavljanja spomenika" na Limanu 4, na mestu gde je planiran sporni spomenik "Nevinim žrtvama 1944/45.". Ovaj protestni skup biće održan prekoputa Mornarice, na uglu ulica 1.300 kaplara i Ive Andrića.
 
Ukoliko ste propustili...
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič