Izložba kaligrafskih radova u čast Zaharija Orfelina od ponedeljka u Platoneumu

Izložba kaligrafskih radova u čast Zaharija Orfelina biće otvorena u ponedeljak, 17. januara u galeriji Platoneuma - ogranka SANU u Novom Sadu, u Ulici Nikole Pašića 6.
U pitanju je kolektivna izložba pod nazivom "Zajendo na putu Zaharija Orfelina" kaligrafskih radova nastavnika, učenika i kaligrafa Svetozara Pajića Dijaka.
 
 
Organizator je Udruženje vojvođanskih učitelja.
 
Otvaranje izložbe je u 18 časova, a postavka se može pogledati do kraja januara.
 
Radno vreme galerije je radnim danom od 9 do 17 časova.
 
Prisustvo će biti omogućeno ograničenom broju osoba u skladu sa epidemiološkim merama. Potrebno je najaviti dolazak na broj telefona 021/6623-654.
  • djenkinim stopama

    13.01.2022 17:22
    Okupant
    bogami, od kad stigosmo u panonsku niziju pod patrijarhom Čarnojevičem, okupirasmo Vojvodinu. Kanda vam to smeta a naglasak iz zavicaja od kad ste dosli 46 ne mozete ni u 4toj generaciji da zakamuflirate.
  • VANU

    13.01.2022 16:08
    Valjda je zgrada zadužbina vladike Platona Atanackovića. Možda on ipak nije bio Srbin, možda je anticipirao VANU, možda i "vojvodjansku pravoslavnu crkvu"? Kratko pamtite.
  • VANU

    13.01.2022 15:18
    To je Vojvođanska akademija nauka i umetnosti.
    Trenutno pod okupacijom.
    Nismo zaboravili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič