U nedelju na Novom naselju: Radna akcija, izložba, promocija romana "Popino prase" i koncert

Program "NKN 22: Zagrevanje" održaće se u nedelju, 30. januara u parku "Među brezama" u ulici Bate Brkića 24, sa dvorišne strane.
Ovaj program obuhvata promociju romana "Popino prase", otvaranje izložbe "Okovi od prašine", koncert eksperimentalne muzike i radnu akciju.
Program će početi u 15 časova radnom akcijom. Organizatori, Novo kulturno naselje, pozivaju sve komšije da im se pridruže na radnoj akciji čišćenja parka, lakiranja i popravke mobilijara i postavke krova na Binaciklu. Objekat Binacikl je otvoren 30. decembra 2021. i predstavlja parking za bicikle i binu na kojoj su planirani različiti kulturno-umetnički sadržaji tokom 2022. godine. 
Nakon radne akcije, od 17 časova, prisutni će imati priliku da prisustvuju otvaranju izložbe "Okovi od prašine" umetnika Dušana Mitića, u Galeriji nadomak parka u ulici Braće Dronjak 15 sa dvorišne strane. 
 
Ova likovna postavka je nastala početkom 2021. godine i predstavlja uzorak iz bogatog umetnikovog istraživanja koje je nastalo spontano i bez posebnih pretenzija, prateći unutrašnju potrebu za distanciranjem od nametnutih tenzičnih kampanja savremene političke i distopijske stvarnosti. Ovo je kontinuirana slikarska igra u tehnici bliska grafici, i kako autor kaže, sa uvek iznenađujućim ishodom. 
 
Od 18 časova u parku Među brezama na sceni Binacikl biće organizovana promocija romana novosadskog pisca Siniše Tucića "Popino prase", a koji je izdao Zenit Books. 
 
Ovaj roman je pored 16 drugih naslova uvršten u uži izbor za ovogodišnju NIN-ovu nagradu. Radnja se odvija u Novom Sadu devedesetih godina, jednim delom i na Novom naselju, a glavni junak romana jeste autor, tada trinaestogodišnjak koji proguta - popino prase.
 
U razgovoru će učestvovati autor Siniša Tucić i urednik izdanja Marko Srdanović.
 
Nakon promocije od 19 časova, građani će imati priliku da poslušaju koncert dua, Nemanje Teofanovića i Rastka Zekića u izvedbi eksperimentalne muzike. 
 
Ulaz je slobodan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".