Reci Ne Generalnom urbanističkom planu danas u Zenitu

Tribina "Reci Ne Generalnom urbanističkom planu" održaće se danas, 28. januara, u 18 časova u knjižari Zenit (Njegoševa 24).
Reci Ne Generalnom urbanističkom planu danas u Zenitu
Foto: 021.rs

Poziv je otvoren za sve građane, kako bi se informisali o sadržaju već napisanih primedbi na Nacrt GUP-a, ciljevima ovih primedbi, gde i kada ih mogu potpisati u narednom periodu i kako da ih sami napišu i gde da ih predaju.

Organizatori podsećaju da kao razvojni plan najvišeg reda, Generalni urbanistički plan predstavlja najvažniji strateški dokument jednog naselja ili grada.

"Nakon prezentacija GUP-a NS 2030, mi kao građani opravdano sumnjamo da je on rađen, ne u interesu Novog Sada, već u interesu investitora i privatnog kapitala, te kako bi se legalizovale greške. Podsećamo da su aktivisti i sugrađani, uz prisustvo medija, sedeli po pet i više sati, koliko su trajale tri mučne prezentacije, slušajući urbaniste kako nas ubeđuju da će grad ovim planom biti zeleniji, humaniji i čistiji", podećaju organizatori, koje čine Ekološki front i druge organizacije.
 
Međutim, uvidom u plan, njihovi stručnjaci su utvrdili da je ovaj važan dokument pun nepravilnosti, nedorečenosti i propusta. 
 
"Na svakoj prezentaciji smo ukazivali na to, pitali, sugerisali na greške. S obzirom na to da je dijalog, uz sve napore, nemoguć, građani su se odlučili da na plan podnesu primedbe. Važno je da se sa njima upozna što više naših komšija i da svi učestvujemo u tome. Sve potrebne informacije o daljim koracima ćete dobiti upravo u petak, na ovom događaju", napominju u pozivu.
 
Primedbe na plan se mogu slati dok traje javni uvid, do 5. februara. Plan je na uvidu na ovom linku.
 
Svoje predloge i komentare možete: predati lično, Gradskoj upravi za urbanizam u Školskoj 3, uputiti telefonom na broj 021/423-015.
 
Javna rasprava o podnetim primedbama održaće se 21. februara. Izveštaj komisije trebalo bi da bude završen do 5. marta.
 
Organizatori mole prisutne da se pridržavaju epidemioloških mera i da nose maske na skupu u petak.

Teme

gup
  • NitkoV

    28.01.2022 11:30
    Aj ti objasni
    zemari da betončina po svaku cenu nije napredak...
  • Maya The Bee

    28.01.2022 11:13
    Za @Hj i @Dž
    Pre pisanja komentara vratite se u osnovnu školu, na časove srpskoj jezika i ponovite pravopis! "Da se", "ne bi", "bi se" i "ne daju" se piše ODVOJENO!
  • june

    28.01.2022 10:59
    ...
    greska, prosli komentar je namenjen Hj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".