Promocija novog broja književnog časopisa "Beleške" u CK13

Promocija novog broja književnog časopisa "Beleške" održaće se u četvrtak, 17. februara, u Omladinskom centru CK13.

Jedan od glavnih ciljeva časopisa jeste da objedini i uveže sve književne programe koji se tokom godine dešavaju u Omladinskom centru CK13, ali i da pruži uvid u savremenu književnu scenu na nešto drugačiji način od uobičajenog.

Časopis je besplatan, a prvi broj izašao je prošle godine u ovo vreme i plan je da nastavi da izlazi kao godišnjak.
 
Promocija počinje u 18 časova.
Književna 2021. godina u CK13 započeta je online razgovorom sa književnicom Lanom Bastašić, o njenoj novoj zbirci priča, čiji prikaz možete čitati u ovom broju časopisa, pored prikaza romana "Otkako sam kupila labuda" Tanje Stupar Trifunović i zbirke priča "Srneća leđa" Ane Marije Grbić, kao i zbirke poezija "Femicid" Dragane Mladenović. 
 
U ovom broju ćete imati priliku da pročitate prevod jedne kratke priče sa mađarskog jezika, intervju sa pesnikinjom Ognjenkom Lakićević, a tu su i prozni i poetski tekstovi sa radionica kreativnog pisanja koje se svake jeseni održavaju u Crnoj kući.
 
Uredništvo časopisa čine Đorđe Majstorović, Sanja Pavlović i Svetlana Savić.

Teme

CK13

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".