Predstava po motivima "Dnevnika Ane Frank" danas u KCNS

U subotu, 19. februara, u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada igra se predstava "Ana", koja je rađena u saradnji KCNS i Teatra mladih "Mišolovka".

Predstava je rađena po motivima knjige "Dnevnik Ane Frank" koja se nalazi u obaveznoj lektiri za decu osnovnoškolskog uzrasta, a glumci u predstavi, polaznici radionica "Mišolovke", upravo su vršnjaci ove jevrejske heroine i mlade autorke jednog od najpotresnijih svedočenja o stradanju jevrejskog naroda u Drugom svetskom ratu.

Predstava se izvodi od 17h i od 19 časova. 
 
Cena ulaznice je 200 dinara.
O predstavi:
 
"Predstava je koncipirana tako da je može gledati neveliki broj gledalaca koji su zajedno sa glumcima u prostoru iz knjige – tavanu. Kostim je takav da možete pomisliti da su to ljudi iz ovog vremena ali i iz 1942. godine. Jer, potpuno je svejedno. Ono što se dogodilo devojčici koja se zove Ana Frank, vrlo je verovatno, događa se i u ovom trenutku, nekoj drugoj devojčici, ma kako se ona zvala. Zbog toga se naša predstava zove Ana – za sve one bezimene devojčice i dečake koji pate, koji su progonjeni, baš u ovom trenutku, a niko to ni ne zna. Niti im, nažalost, možemo pomoći.
 
Ipak, ekipa koja je učestvovala u radu na ovoj predstavi je u ovom procesu senzibilisana da ima empatiju. Oni su kroz dramski i pozorišni rad 'preživeli' nešto što nikada nisu doživeli, niti su o tome razmišljali. U tome je lepota pozorišta. Ono vam može darovati katarzu. Jednog dana kada glumci odrastu, kada budu na odgovornim mestima kao donosioci odluka, ta empatija će pomoći da se svet makar za milimetar pomeri na neko bolje mesto. U to sam apsolutno siguran."
 
Ibro Sakić

Teme

KCNS

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".