Pisac Damir Karakaš danas u Novom Sadu

Pisac Damir Karakaš biće gost na savremenom paviljonu književnosti "Seobe duša - Novi Sad kroz knjigu", u ponedeljak, 7. marta, u Master hali Novosadskog sajma.

Sa Karakašem, piscem zapaženih romana kao što su "Proslava", "Sjajno mjesto za nesreću", "Sjećanje šume", te poslednjeg "Okretišta", razgovaraće Ivan Bevc.

Karakaš je rođen u selu Plašćica, kraj Brinja u Lici. Posle studija agronomije, prava i novinarstva u Zagrebu, jedno vreme je živeo u Francuskoj gde je bio ulični svirač, bavio se performansom i izlagao konceptualne radove, što je opisao u romanu "Kako sam ušao u Europu" (2004). 

Objavio je knjigu putopisa "Bosanci su dobri ljudi", zbirke priča "Eskimi", "Pukovnik Beethoven" i "Kino Lika", po kojoj je snimljen istoimeni film, drame "Skoro nikada ne zaključavamo", "Snajper" i "Avijatičari", te romane "Kombetari", "Kako sam ušao u Europu", "Sjajno mjesto za nesreću", "Blue Moon", "Sjećanje šume" (za koji je dobio nagrade "Fric" i "Kočićevo pero"), "Proslava" (za koji je dobio nagradu Tportala za najbolji roman godine), "Okretište". Dela su mu prevedena na više stranih jezika.
 
Novosadskoj publici Karakaš će se predstaviti u ponedeljak, 7. marta, sa početkom u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič