Zavičajna izložba slika Miloša Runje i Slobodana Garića od danas u Galeriji Macut

Zavičajna izložba slika Miloša Runje i Slobodana Garića otvara se danas, 16. aprila u Galeriji Macut, prvi sprat Spensa.

Izložba će biti postavljena u Galeriji Macut do 22. aprila.

Miloš Runjo je rođen 1971. godine u Glamoču. Samouki je likovni stvaralac ekspresionističke orijentacije. 

Po profesiji mašinac, po opredeljenju slikar. Školovao se u Glamoču, Sarajevu i Novom Sadu. Živi i radi u Bačkoj Palanci.
 
Prve radove izlaže kao član Udruženja likovnih stvaralaca "Petar Tomić" iz Bačke Palanke, na grupnim izložbama, a značajniji uspeh postiže na pokrajinskoj smotri slikara amatera Vojvodine 2016. godine.
 
Slobodan Garić je rođen 1950. godine u Peći, a po struci je diplomirani pravnik. Pre 15 godina počeo je da se aktivno bavi slikarstvom. Takođe, svoje radove izlaže kao član Udruženja likovnih stvaralaca "Petar Tomić" iz Bačke Palanke.
 
Učestvovao je na brojnim kolektivnim izložbama širom Srbije, a ovo mu je prva samostalna izložba.
 
Radno vreme galerije je radnim danom od 10.00 do 13.00 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič