O monografiji "Bogomil Karlavaris - slikar, naučnik, pedagog" danas u Galeriji Matice srpske

Promocija monografije "Bogomil Karlavaris - slikar, naučnik, pedagog" održaće se danas, 28. aprila, u 18 sati, u Galeriji Matice srpske.

O knjizi i životu Bogomila Karlavarisa govoriće prof. emeritus Irina Subotić, istoričarka umetnosti, mr Ervin Dubrović, istoričar umetnosti i upravnik Muzeja grada Rijeke, prof. dr Sanja Filipović, profesor metodike i Ivan Karlavaris, urednik knjige.

Monografija posvećena istaknutom srpskom slikaru i profesoru univerziteta objavljena je ove godine.

Bogomil Karlavaris rođen je 1924. godine u Perlezu nadomak Zrenjanina. Nakon završene Učiteljske škole u Vršcu, upisuje Višu pedagošku školu u Novom Sadu i Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu. Doktorirao je likovnu pedagogiju u Nemačkoj. 
 
Radio je kao profesor na novosadskoj Višoj pedagoškoj školi, Akademiji umetnosti i Pedagoškom fakultetu u Rijeci. Osnovao je Društvo likovnih pedagoga Vojvodine i Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine.
 
Priredio je više od šezdeset samostalnih izložbi u zemlji i svetu, a izlagao je i na brojnim grupnim postavkama. U Galeriji Matice srpske nalazi se četrnaest dela Bogomila Karlavarisa, dok je u okviru izložbe "Novosađani biraju" trenutno izložena slika "Raskrsnica kod Inđije".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič